Не може блог, който се казва „Миш-маш“, да няма рецепта за това обичано българско ястие. Затова тук е моята версия – с пресни червени чушки, без печене, и точно толкова яйце и сирене, че да се получи пухкаво, сочно и ароматно. Този миш-маш е семпъл, бърз и идеален за онези моменти, когато ни се хапва нещо домашно и съвсем познато – но с моя малка, лична нотка.
Необходимите продукти за миш-маш с пресни чушки
1 кг пресни чушки (червени и зелени)
500 г домати
1 глава кромид лук
150 г краве сирене
4 яйца
3 скилидки чесън
пресен магданоз за поръсване
олио за пържене
сол на вкус
Начин на приготвяне
Нарежете лукът на ситно, чушките - на еднакви по големина парчета, а доматите - на кубчета.
Запържете за кратко лука в сгорещената мазнина.
Добавете чушките и пържете, докато омекнат, като разбърквате периодично.
Добавете и кубчетата домати.
Пържете, докато течността изври.
Добавете леко разбитите яйца и разбърквайте, за да може да се разпределят навсякъде.
Прехвърлете натрошеното сирене, отново разбъркайте и отстранете от котлона.
Поръсете с пресен магданоз.
Ако предпочитате миш-маша да е още по-лек и изпечен без капка пържене, може да пробвате
варианта на фурна с пресни чушки – чудесен избор за лека вечеря.
А за тези, които обичат комбинацията от чушки и домати –
рецептата за Пърженица е точно за вас.
Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във Facebook, Google+, Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога!
Точно както го обичам !
ОтговорИзтриванеСупер е!