28 февруари 2017

Спагети с пиле и портокал


Днес ви предлагам една много ароматна рецепта за спагети с пиле, портокал, зеле, моркови и джинджифил. Може би приготвянето ще ви се стори странно, тъй като спагетите се варят заедно с останалите продукти. Но това спестява както време, така и една допълнителна тенджера за миене :) Опитайте този начин на приготвяне на паста и вярвам, че ще останете доволни от рецептата!

27 февруари 2017

Пурички със свинска мас и мармалад


Днес ви предлагам да опитате тези много вкусни пурички, носещи вкуса на детство. Приготвени със свинска мас и любимия ви мармалад, те буквално се топят в устата.

25 февруари 2017

Бавно печена свинска плешка


Предлагам на вашето внимание изключително крехко и ароматно месо в комбинация с печени картофи, лук и чесън. Рецептата е за дните, в които имате повече свободно време или ще посрещате гости.

21 февруари 2017

Бисквитена торта за 10 минути


Тази торта се прави буквално за 10 минути. После трябва да се остави за няколко часа в хладилника, за да стегне, след което не ви остава нищо друго, освен да я украсите по свой избор и да я поднесете. Много бърза и лесна торта! Опитайте я!

16 февруари 2017

Спагети Хулио


Много лесна и вкусна рецепта за спагети. В оригинала липсва царевицата и чесъна, но смятам, че така стават още по-апетитни. А спагети без пармезан не са спагети, така че и тази добавка е задължителна :)

11 февруари 2017

Тирамису


Това е една класическа рецепта за тирамису, която се приготвя много бързо. За жалост, трябва да минат няколко часа, преди да се опита, за да имат възможност бишкотите да омекнат. И с това минусите на десерта свършват - много мек, лек и ароматен.

10 февруари 2017

Закуска за влюбени



Казват, че дребните жестове са тези, които запазват любовта по-дълго време жива. По повод наближаващия празник на влюбените - Свети Валентин, ще ви подскажа два чудесни и оригинални начина да изразите специалното си отношение към човека до вас.

09 февруари 2017

Кекс с круши


Невероятно сочен и ароматен кекс с круши, лимони и масло. Може да го похапвате както топъл, така и студен, поръсен с пудра захар.

07 февруари 2017

Тапас с печена червена чушка, маслини и каперси


Този тапас стана любим на всички, които го опитаха. Надявам се и на вас да ви хареса.

Тапас със сушени домати, рикота и пеперони


Много вкусен тапас, с който определено ще впечатлите своите гости.

Тапас с козе сирене, смокини и прошуто


Този тапас е за всички, които обичат смесените вкусове на сладко и солено. 



Mish-Mash гостува на My Tapas Bar - част 3

В първия ден от февруари гостувах на My Tapas Bar - изключително приятно и уютно място в София, намиращо се на ул. Христо Белчев. Днес продължавам с представянето на последните 3 от общо 9 тапас и мезета, които приготвих специално за тях.

05 февруари 2017

Бързи сладки със свинска мас


Знам, че използването на свинска мас има много противници, но сладките, приготвени с този продукт, нямат нищо общо с тези, направени с масло. Крехки, топящи се в устата, разкошни!

04 февруари 2017

Тапас с чери домати, фета и кедрови ядки


Този тапас е изключително вкусен и лесен за приготвяне. Идеален е за посрещане на гости или за бърза закуска.


Тапас с пушена сьомга и хрян


Този тапас категорично се превърна в личния ми фаворит - комбинацията от сьомга и хрян за мен е умопомрачителна!

Тапас с авокадо, чери домати и краставица



Представям ви този страхотен тапас - много вкусен, бърз за приготвяне и ароматен - с чери домати, краставица, авокадо, чесън и босилек

Mish-Mash гостува на My Tapas Bar - част 2

В първия ден от февруари гостувах на My Tapas Bar - изключително приятно и уютно място в София, намиращо се на ул. Христо Белчев. Днес продължавам с представянето на следващите 3 от общо 9 тапас и мезета, които приготвих специално за тях.





02 февруари 2017

Тапас с боровинки, сирене Бри, прошуто и балсамова редукция


Тапас с боровинки, сирене Бри, прошуто и балсамова редукция е една изключително приятна и изискана комбинация, с която ще изненадате своите гости.

Тапас с авокадо, чери домати и балсамова редукция


Тапас с авокадо, чери домати и балсамова редукция е рецепта, която е лесна за приготвяне и много добре балансирана като вкусове. 

Пеперони капрезе с босилков дресинг



Пеперони капрезе с босилков дресинг e изключително лесно и красиво предястие, с което ще впечатлите своите гости. 

Mish-Mash гостува на My Tapas Bar - част 1



В първия ден от февруари гостувах на My Tapas Bar - изключително приятно и уютно място в София, намиращо се на ул. Христо Белчев. Не ми беше лесно да измисля какво да приготвя за тях, тъй като менюто им е богато на изненадващи вкусове и качествени продукти - Чоризо със сос от манатарки, Салчичон и паста от патладжани и т.н. 

01 февруари 2017

Доматена салца


Изключително вкусна салца от домати, червен лук, магданоз и люта чушка. Вариантите за нейната консумация за безброй - за основно ястие, като гарнитура, като сандвич, в тортила, с чипс... Доматената салца се прави много бързо и е изключително свежа и ароматна благодарение на сока от лайм и подправките.