Еспресо пай




Съвсем отговорно мога да заявя, че това е една от най-вкусните торти, които съм правила. Приготвя се без печене, има наситен дъх на кафе и е прекрасна на вкус. Горещо ви я препоръчвам!

Необходимите продукти


За блата

390 г бисквити Орео
100 г краве масло

За първият крем

340 г натурален шоколад
1 1/4 ч.ч. сладкарска сметана
1 с.л. смляно кафе

За втория крем

340 г млечен шоколад
3/4 ч.ч. сладкарска сметана
2 ванилии на прах

За третия ред

1 ч.ч. сладкарска сметана
1 с.л. пудра захар
1 ч.л. смляно кафе

За поръсване

1 с.л. пудра захар
1/2 ч.л. смляно кафе

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите в кухнески робот. Добавете разтопеното масло и разбъркайте много добре.



Прехвърлете във форма с отделящ се ринг. Разпределете добре сместа и я притиснете с помощта на дъното на чаша или опакото на лъжицата.



Приберете блата в хладилник за 10 мин., за да стегне. През това време пригответе трите вида крем.

Разбийте сметаната и прибавете кафето.



Разбийте с миксера много добре и прибавете разтопения в микровълна или на водна баня шоколад.



Прхвърлете върху стегнатия вече блат и загладете много добре повърхността. Пак приберете в хладилник, за да стегне.



Пригответе втория крем. Разтопете в микровълнова или на водна баня шоколада, заедно със сметаната.



Прибавете ванилията, разбъркайте и прехвърлете върху първия крем.



За третия крем в купа разбийте сметаната. Поръсете с мляното кафе. 



Прехвърлете сместа върху останалите продукти и отново загладете много добре.



Поръсете с мляно кафе и поставете в хладилник за 1-2 часа, за да стегне тортата.



Нарежете на парчета и поднесете. Да ви е сладко!







Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





2 коментара

  1. Тортата на теория звучи просто прекрасно, но реално е много горчива.
    Използвах натурален шоколад 75% какао, какъвто използвам за всеки десерт вкъщи, но този път резултата е разочароващ. :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, изключително съм изненадана да чуя негативен коментар точно за този десерт, защото всеки, който го опита, остана очарован от него. Признавам, не съм ползвала толкова висок процент какао и не знам колко горчиво става. Единственото, което се сещам като причина (извън високия процент какао, който пък Вие казвате, че ползвате винаги) е в кафето. Но наистина искрено съжалявам, че сте останали разочаровани от тази рецепта. За мен това е един от най-добрите десерти, които съм яла.

      Изтриване