Това е една изключително вкусна и лесна торта, която ви препоръчвам горещо. Аз я направих с повече и по-плътен крем, но ако вие искате, може да приготвите тортата само със заквасена и сладкарска сметана.
Необходимите продукти
2 опаковки бисквити Закуска с какао
1 ч.ч. прясно мляко
За плънката
5-6 ябълки
1 ч.ч. орехи
500 г маскарпоне
400 г заквасена сметана
200 мл сладкарска сметана
1/2 ч.ч. пудра захар
2 ч.л. кафява захар
2 с.л. какао
1 ч.л. канела
1 пак. ванилия
За поръсване
1 ч.ч. орехи
Начин на приготвяне
В купа разбийте маскарпонето, пудрата захар, ванилията и двата вида сметана, докато се получи плътен крем.
В друга купа настържете ябълките, добавете смлените орехи, канелата и кафявата захар. Разбъркайте много добре.
На части прибавете 2/3 от сметановия крем, като разбърквате, докато се получи хомогенна смес.
На дъното на тава подредете ред от какаовите бисквити. Напръскайте ги с прясното мляко.
Отгоре нанесете половината от ябълковата смес и загладете повърхността.
Покрийте с бисквити, напръскани с мляко и разпределете останалата половина от ябълковата плънка.
Покрийте с трети ред бисквити, които също са напръскани с мляко.
Към останалата сметана добавете какаото и разбъркайте с миксер много добре.
Нанесете върху бисквитите.
Загладете повърхността и приберете в хладилник за няколко часа, за да стегне крема, а бисквитите да омекнат.
След това извадете тавата от хладилника, поръсете със смлени орехи, нарежете на парчета и поднесете.
Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във Facebook, Google+, Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога!
Няма коментари