14 юли 2017

Бъркани яйца с пресен лук


Много простичко и вкусно ястие, което се приготвя за точно 15 минути.

Необходимите продукти

2 връзки пресен лук
6 яйца
люта чушка по желание
бучка краве масло
2 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне

Нарежете перата на пресния лук на по-едро, а бялата част - на ситно. Прехвърлете в дълбок тиган, заедно с маслото и олиото. Ако сте почитатели на лютото, добавете и нарязана на ситно чушка.



Задушете лука за 6-8 минути или докато омекне.

В купичка разбийте яйцата и ги прехвърлете към лука. Поръсете със сол и черен пипер на вкус.



Бъркайте енергично за 2-3 минути или докато яйцата се сготвят. 



Поднесете ястието, докато е още топло.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





1 коментар: