17 юни 2017

Шакшука (Яйца по арабски)


Днес ви предлагам рецептата за това много вкусно ястие от арабската кухня. 


Необходимите продукти

6 яйца
150-200 г краве сирене
2 кутии домати от консерва (2х400 г)
1 голяма глава кромид лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
3-4 скилидки чесън
1 люта чушка по желание
1/2 връзка пресен магданоз
3 с.л зехтин
1 ч.л. семена от копър
1 ч.л. кимион 
1/2 ч.л. захар
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне

Нарежете лука и чушките на кубчета, а чесъна - на филийки.



Сгорещете зехтина и запържете за кратко семената от копър. Прехвърлете лука и пържете за 3-4 минути, докато лукът омекне.



Добавете нарязаните чушки и чесъна. Запържете до омекване, за 6-8 минути.




Добавете доматите и подправките. Налейте 1 ч.ч. вода, разбъркайте добре и варете под капак, докато сосът се сгъсти. На мен ми отне около 10-ина минути.




Поръсете с натрошено сирене и разбъркайте. 



Отгоре чукнете 6-те яйца. Намалете котлона, сложете капак и варете на слаб огън за около 8-10 минути. 



Може и да ги запечете за 10-12 минути във фурна, загрята на 180 градуса.



Поръсете с нарязан на ситно магданоз и поднесете.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





Няма коментари:

Публикуване на коментар