26 юни 2017

Паламуд на фурна с доматен сос


Всички знаем колко е полезно да се консумира риба поне един път седмично. Опитвам се да се придържам към това изискване и днес приготвих паламуд. Рецептата е много лесна за изпълнение. Попаднете ли на хубави домати, със сигурност ще останете доволни и от доматения сос, гарниран с орехи и магданоз.


Начин на приготвяне

2 паламуда
150-200 мл зехтин
1,5 кг домати
2 глави кромид лук
10-15 орехови ядки
1 връзка магданоз
2 щипки захар
1 ч.л. кимион
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне

Нарежете рибата на по-дебели парчета и ги подредете в тава за печене.



Настържете доматите и ги смелете с блендер. Прехвърлете в купа. Добавете нарязания магданоз, наситнените орехови ядки, кимиона, солта и черния пипер.



Полейте със зехтин и разбъркайте. Залейте рибата и поставете в предварително загрята на 200-220 градуса фурна.



Печете в продължение на 10 минути. След това намалете градусите на 180 и печете за още 30-ина минути.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





Няма коментари:

Публикуване на коментар