11 юни 2017

Чеснови хлебчета с пармезан


Изключително пухкави, мекички и ароматни мини хлебчета с чесън, пармезан и масло. 

Необходимите продукти за 24 хлебчета

За тестото
4 1/2 ч.ч. брашно
1 пакетче суха мая
1/4 ч.ч. краве масло
1 яйце
1 1/4 ч.ч. прясно мляко
1/4 ч.ч. топла вода
6 с.л. захар 
3/4 ч.л. сол

За намазване
2 скилидки чесън
1/3 ч.ч. настърган пармезан
1/2 ч.ч. разтопено краве масло
2 с.л. магданоз (риган)


Начин на приготвяне

Разтворете маята с 1 с.л. захар в малко топла вода. Оставете настрани, докато удвои обема си.




Загрейте млякото, заедно с останалата захар, солта и маслото. Изчакайте, докато сместа се охлади.


Добавете яйцето и го разбийте леко. 


Прибавете и вече втасалата мая. 



Прехвърлете охладената млечна смес, брашното (на части) и останалата вода.



Разбъркайте много добре и омесете тесто. Покрийте го с кърпа и го оставете да почине за 15 минути.



Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност. Разточете го на кръг, след което го нарежете на 24 триъгълника.



Оформете всяка парче на топка, след което го разточете на фитил и оформете на възел.



Поставете хлебчетата в тава, покрита с хартия за печене и ги оставете да втасат за 25 минути.



През това време подгответе сместа за намазване. В купичка сложете пармезана, счукания чесън, разтопеното масло и нарязания на ситно магданоз. 



Разбъркайте много добре и намажете хлебчетата с помощта на четка.



Поставете  в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете в продължение на 15 минути. След изпичане намажете хлебчетата с останалото ароматно масло и ги поднесете, докато са още топли.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 








Няма коментари:

Публикуване на коментар