26 май 2017

Кюфтенца от тиквички и овесени ядки


Днес ви предлагам да опитате тези много вкусни печени кюфтенца от тиквички, сирене и овесени ядки. 


Необходимите продукти

За кюфтетата
1 кг тиквички
150-200 г краве сирене
2 скилидки чесън
1 глава кромид лук
2 яйца
8 с.л. фини овесени ядки 
1/2 връзка копър
сол и черен пипер на вкус

За соса
400 г кисело мляко 
200 г майонеза
2 скилидки чесън
1/2 връзка копър
1 щипка кимион
сол и черен пипер на вкус
сокът на 1/2 лимон


Начин на приготвяне

Настържете тиквичките, поръсете ги със сол и ги отцедете за 1 час. Изстискайте тиквичките с ръце, за да се отцеди ненужната вода.


Разбийте яйцата, добавете ситно нарязания копър.


Добавете много добре отцедените тиквички и нарязания на ситно лук.


Ред е на овесените ядки, счукания чесън и натрошеното сирене.


Разбъркайте добре, при нужда добавете 2-3 с.л. брашно. Трябва да се получи смес, която не е течна, защото тогава кюфтенцата няма да могат да се изпекат.


Вземете по 1 с.л. от сместа и оформете кюфтенца. Аз използвах лъжица за сладолед. Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене. Оформете ги и леко ги притиснете.



Поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за 30-40 минути или докато станат златисто-кафяви.


Пригответе млечно-чесновия сос. Поставете в купа всички съставки.



Разбъркайте много добре, при нужда добавете още подправки, според вашия вкус.



Поднесете кюфтенцата от тиквички заедно със соса. И да знаете, че са чудесни и студени.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 







Няма коментари:

Публикуване на коментар