Агнешка дроб чорба


Май месец не може да мине без приготвянето на агнешка дроб чорба. 

Необходимите продукти

500 г агнешки дреболии
1 глава кромид лук (1 връзка пресен лук)
100 г целина
1 морков
1 люта чушка
2 скилидки чесън
1 с.л. доматен концентрат
1 шепа ориз
5-6 стръка пресен джоджен
2-3 стръка пресен магданоз
2 с.л. краве масло
2-3 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус


За застройката

2 жълтъка 
1 ч.ч. кисело мляко
2 с.л. брашно


Начин на приготвяне

Сварете агнешките дреболии до готовност. Ако в комплекта има и черен дроб, го поставете малко преди останалите дреболии да се сварят напълно.
Прецедете бульона, а дреболиите нарежете на кубчета.



Нарежете на кубчета лука, моркова и целината, а чесъна наситнете. Запържете ги в маслото и олиото, заедно с нарязаната на дребно люта чушка.



Добавете доматения концентрат и брашното и запържете за кратко.




Налейте бульона и оставете чорбата да къкри за 10-ина минути, докато зеленчуците омекнат.



Прибавете дреболиите и ориза, посолете супата. Варете на слаб огън, докато оризът стане готов.



Пригответе застройката. Разбийте жълтъците с киселото мляко и брашното. 



Налейте малко от бульона на супата, за да се изравнят температурите на двете течности и я прехвърлете в тенджерата при непрекъснато бъркане. Оттеглете от котлона и поръсете с нарязаните на ситно пресни подправки.



Сервирайте чорбата гореща.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





Ето и още една любима рецепта с агнешки дреболии - 


Агнешка дроб сарма

Няма коментари