17 май 2017

Роле от джолан


Рецептата научих от свако ми и мога да кажа, че това е едно от най-вкусните мезета, които съм яла. Описала съм подправките, които той е сложил, но вие, разбира се, може да го приготвите според вашия вкус и любими подправки.


Необходимите продукти

3 обезкостени свински джолана
3 л зелева чорба
1/2 ч.л. чубрица
1/2 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. риган
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. кориандър
1/2 ч.л. индийско орехче
1/2 ч.л. семена от копър
1/2 ч.л. къри
1 дафинов лист
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне

Стегнете месото с помощта на канап или по-здрав конец на руло. Оставете месото във фризера за 1-2 нощи. 

Сложете месото в зелева чорба и добавете подправките. 

Варете на бавен огън 1,5 - 2 часа. Ако по време на варенето има нужда, долейте вода - важно е месото да е покрито през цялото време.

След като вече месото се е сварило, го оставете да се охлади и отново го сложете във фризер за 1 нощ.

След това извадете месото, отстранете конеца (канапа), нарежете го на филийки и го поднесете. Съхранявайте ролето от джолан в хладилник.




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 







Няма коментари:

Публикуване на коментар