15 май 2017

Печена пъстърва с чесън


Идея за бърза и вкусна вечеря. Рецептата за пъстърва от мен, гарнитурата - от вас.




Необходимите продукти

прясна пъстърва


За плънката на 1 риба


2 скилидки чесън

1 с.л. краве масло
1 с.л. бяло вино
1 ч.л. подправки по избор (розмарин, риган, копър)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне


Измийте пъстървите и ги сложете в тава, покрита с хартия за печене.


В купички смесете продуктите за плънката (количеството зависи от броя пъстърви, които ще приготвяте). Напълнете вътрешността на рибата с приготвената смес, като си оставите съвсем малко смес (без маслото) за намазване отвън.




Намажете повърхността на рибата с останалата смес и поставете в предварително загрята фурна.




Печете на 180 градуса в продължение на 20 минути и поднесете с гарнитура по желание.






Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 






Ето и още една рецепта с любимата ми риба - Пъстърва във фолио



Пъстърва във фолио

Няма коментари:

Публикуване на коментар