По-различно руло "Стефани"


Попаднах на тази рецепта в предаване по "24 Kitchen" и веднага реших да я пробвам. В оригинал основните продукти бяха само кайма и бекон, но аз добавих и това, което се слага в плънката на руло "Стефани" - яйца, кисели краставички и моркови. Получи се едно изключително оригинално, ароматно и вкусно ястие. Надявам се да хареса и на вас!


Необходимите продукти

1 кг кайма смес (свинско и телешко месо)
300 г бекон
2 филии хляб
малко прясно мляко
1 яйце
кората на 1 лимон
2 скилидки чесън
2-3 с.л. настърган пармезан
2 ч.л. дижонска горчица
1 ч.л. мащерка
1 ч.л. семена от копър
чили по желание
2 с.л. сол
черен пипер на вкус


За плънката
2 яйца
1-2 моркова
5-6 кисели краставички

2-3 с.л. кленов сироп за поливане (по желание)


Начин на приготвяне

В купа накиснете за кратко хляба в малко прясно мляко. След това го отцедете.



Добавете каймата и яйцето, разбъркайте много добре.



Прибавете и останалите продукти и омесете каймата много добре.



Прехвърлете каймата върху леко намаслено алуминиево фолио. Разстелете я под формата на правоъгълник с дължината на формата, в която ще печете рулото.




Сварете яйцата и морковите за 7 минути. Нарежете яйцата на половинки или четвъртинки, а морковите и киселите краставички - на лентички. Подредете ги по дължина в единия край на правоъгълника от кайма.



Завийте на руло с помощта на фолиото.



Наредете филийки бекон на дъното на формата за печене, като краищата им трябва да излизат извън нея.



Прехвърлете рулото и завийте с бекона.



Поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете в продължение на 50 минути.



Извадете рулото, полейте го с кленов сироп и дозапечете за още 10 минути. Кленовият сироп се слага за гланц, но ако не разполагате с такъв, спокойто може да пропуснете тази стъпка.

Нарежете на филийки и поднесете с гарнитура по избор.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





А ето рецептата за класическо руло "Стефани"


Руло "Стефани"

Няма коментари