13 май 2017

Шоколадов фъч сладкиш


Опитайте този абсолютно разкошен сладкиш с мек блат и страхотен крем!

Необходимите продукти

За блатовете

3/4 ч.ч. брашно
1 ч.ч. какао 
1 ч.ч. кленов сироп
1 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. бакпулвер
1 ч.л. ванилия


За крема

1 ч.ч. какао 
1 1/2 ч.ч. кафява пудра захар
1/2 ч.ч. меко краве масло
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. ванилия


Начин на приготвяне

Пригответе блатовете. В голяма купа разбийте много добре всички продукти. (Ако не разполагате с кленов сироп, може да го замените с течен мед, но слагайте по-малко и опитвайте на вкус).



Прехвърлете ги в две намаслени и набрашнени форми за печене с диаметър 22-24 см.



Поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете в продължение на 20 минути или докато клечка, забита в центъра на блатовете, излезе суха.



Оставете блатовете да изстинат, а пред това време направете крема. В купа смесете всички продукти и ги разбийте с помощта на миксер.



Вземете първия блат и го обърнете с изпечената част надолу. Намажете го с половината крем. 




Отгоре сложете втория блат и нанесете останалия крем.



Оставете сладкиша в хладилник за 1-2 часа и го поднесете, нарязан на парчета.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





Няма коментари:

Публикуване на коментар