12 април 2017

Яхния с бамя и картофи


Бамята е един от най-старите зеленчуци в света и е много, много полезна. Тя е богата на фолиева киселина, бори стомашните язви, мощен имуностимулант е, а освен всичко друго е и много вкусна. Днес ви предлагам една простичка и много обичана от мен яхния - с бамя и картофи.


Необходимите продукти

600 г картофи
300 г бамя от консерва
4 домата
1 глава кромид лук
3 скилидки чесън
3 с.л. олио
2 с.л. брашно
2 ч.л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
пресен магданоз за поръсване


Начин на приготвяне

Нарежете лука и го запържете за кратко в сгорещеното олио. През това време нарежете картофите на едро, доматите на кубчета, а чесъна - на ситно.

Щом лукът омекне, добавете доматите, картофите и чесъна. Поръсете с подправките. Налейте вода, колкото да покрие продуктите и варете в продължение на 25 минути.

Добавете бамята и варете още 15-ина минути. 

В малка купичка разтворете брашното в няколко лъжици вода. Добавете го към яхнията, като разбъркваме енергично. Поръсете с нарязания на ситно магданоз и варете за още 10-ина минути или докато картофите се сварят напълно. Разбърквайте периодично и поднесете, поръсено с още пресен магданоз.



Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





Бамя си върви чудесно и със свинско - вижте рецептата за Свинско с картофи и бамя
Нали знаете - има дни, в които решаваш да готвиш, просто за да има нещо за ядене на масата. Днес беше именно такъв ден. Почнах да правя нещо, но без особено да вярвам в крайния резултат, поради което и изобщо не снимах стъпките на приготвяне. А то стана толкова вкусна манджичка, че не мога да не я споделя с вас.


Свинско с картофи и бамя

Няма коментари:

Публикуване на коментар