08 април 2017

Бавно печен агнешки бут


Страхотно агнешко печено - с хрупкава коричка и отделящо се от кокъла месо. Както подсказва и името на рецептата, ще е нужно повече време за неговото приготвяне, но после гарантирано ще обирате овации.

Необходимите продукти

1 агнешко бутче (1,5-2 кг)
500 мл бира

За маринатата

1 с.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
1 стрък пресен розмарин
2 щипки куркума
1 щипка кориандър
1 щипка настърган джинджифил
сол на вкус
2-3 с.л. зехтин


Начин на приготвяне

Смесете в купички сухите съставки за маринатата. 



Налейте зехтина и разбъркайте много добре.



Намажете агнешкото месо с маринатата и го оставете в хладилник за 2-3 часа.



Налейте отстрани бирата. 



Покрийте с фолио, поставете в предварително загрята на 190 градуса фурна и печете в продължение на  30 минути. След това намалете градусите на 150 и печете за още 3,5 часа. При необходимост налейте още малко вода, бира или зеленчуков бульон (при мен не беше нужно - количеството течност ми беше точно).



Махнете фолиото и поставете месото най-горе на фурната. Увеличете на максимална мощност и сложете да пече само от горния реотан. Запечете още 15-ина минути, за да хване месото коричка.




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





Няма коментари:

Публикуване на коментар