19 април 2017

Свинско със сини сливи



Много лесна и обичана от мен рецепта. Този път приготвих това ястие по малко по-необичаен начин, но крайният резултат беше наистина отличен. Сгреших, че не снимах чиниите накрая - нямаше нужда да се мият - толкова им беше вкусно, че с помощта на хляб направо я облизаха :)


Необходимите продукти

1 кг свинска плешка без кост
200 г сушени сини сливи без костилки
2 глави кромид лук
2 скилидки чесън
200 мл сухо червено вино
50 г краве масло
2-3 с.л. олио
кората на 1 лимон
1 щипка канела
1 с.л. брашно
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета. Запържете ги в олиото и маслото.



Прехвърлете хапките в чиния, а в същия съд запържете нарязания на тънки филийки лук. 



Когато лукът омекне, добавете брашното.




Запържете за кратко и върнете месото. Добавете парчетата лимонова кора (на настъргани, а по-скоро обелени с картофобелачка) и чесъна (смачкан или нарязан на ситно). 



Налейте виното, добавете още 200-300 мл вода. Овкусете със сол и черен пипер на вкус и варете на слаб огън в продължение на 1 час и 20 минути. При нужда долейте още вода.



Махнете лимоновата кора, добавете сините сливи и канелата.




Ако има нужда, долейте още малко вода и варете 20 минути на слаб огън.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога!





 

А тази е сред любимите ми рецепти със свинско месо - Жарено свинско в гювеч
Жареното свинско в гювеч е по рецепта на Иван Звездев и е едно от най-любимите ми ястия. Приготвя се с малко продукти, но е толкова ароматно и апетитно, че днес реших да го приготвя в двойна доза - иначе никога не стига :)

Жарено свинско в гювеч

Няма коментари:

Публикуване на коментар