10 април 2017

Свински бут с чесън и розмарин


Невероятно вкусно и ароматно ястие - крехко месо и мекички картофки. Чудесен вариант за посрещане на гости!

Необходимите продукти

2 кг цяло парче свински бут без кост
1 кг картофи
сол на вкус

За маринатата

1 ч.ч. бяло вино
1/4 ч.ч. зехтин
5-6 скилидки чесън
3-4 клончета пресен розмарин
1/4 ч.л. чили на люспи
1 ч.л. сол
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне

В купичка смесете всички продукти за маринатата.



Пасирайте ги в блендер или кухненски робот и залейте с маринатата месото.



Завийте цялото парче свински бут с фолио и го оставете в хладилник за поне 1 час (може и за 1 нощ).



Намажете със зехтин дъното на тава за печене. Разпределете нарязаните на едро картофи.



Отгоре поставете свинското месо. Поръсете със сол и черен пипер. Излейте маринатата върху месото и покрийте с фолио. 



Поставете тавата в предварително загрята на 180-200 градуса фурна и печете в продължение на 60 минути. След това отстранете фолиото и печете още 60 минути. При нужда долейте малко вода. 




Оставете месото да си почине за 10-15 минути преди да го разрежете и поднесете.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 








Няма коментари:

Публикуване на коментар