06 април 2017

Печени картофи с пармезан


Страхотни картофки - за основно или гарнитура.


Необходимите продукти

1 кг пресни картофи
1/2 ч.ч. настърган пармезан
3 с.л. зехтин
сол на вкус
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чесън на прах
пресен магданоз за поръсване


Начин на приготвяне
Нарежете картофите на полумесеци.



Прехвърлете ги в купа и поръсете с останалите продукти, без магданоза.



Разбъркайте много добре.



Прехвърлете картофите в тава, покрита с хартия за печене.



Поставете тавата в предварително загрята на 200-220 градуса фурна и печете за 25-30 минути. 



След това обърнете картофите и от другата страна и печете още 10-15 минути.

Поръсете картофите с настърган пармезан и нарязан на ситно магданоз и поднесете, докато са още топли.






Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 






Ето и още един начин за приготвяне на Картофи с пармезан 
Много ефектни, вкусни и лесни за приготвяне картофи. Можете да ги поднесете като основно ястие или като гарнитура към месо или риба.


Картофи с пармезан


Няма коментари:

Публикуване на коментар