22 април 2017

Нутела чийзкейк


Страхотен чийзкейк с какаов блат, мека основа и шоколадова заливка. Върви чудесно с ягоди. 


Необходимите продукти

За блата

2 опак. какаови бисквити
100 г краве масло

За плънката

1 ч.ч. течен шоколад Нутела
2 пак. крема сирене
3/4 ч.ч. сладкарска сметана
3/4 ч.ч. захар
4 яйца
1 ванилия
1/2 ч.л. сол

За глазурата

1 ч.ч. течен шоколад Нутела
1/2 ч.ч. сладкарска сметана


Начин на приготвяне

В блендер смелете бисквитите. Добавете разтопеното масло и разбъркайте много добре. 



Поставете в намаслена форма за печене с отделящ се ринг (диаметър 20 см), чиято външна страна предварително сте облепили с алуминиево фолио.


Разпределете равномерно блата по дъното на формата. Сложете и върху 1 см от стените.



Поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете в продължение на 10 минути.



Извадете формата от фурната и я оставете да се охлади. Намалете градусите на фурната на 150.

В купа разбийте с помощта на миксер крема сиренето, сметаната и захарта. 



Добавете ванилията и солта и отново разбъркайте.



Прибавете течния шоколад и разбийте с миксер до получаването на гладка смес.



Добавете едно по едно яйцата и разбийте леко. Трябва да се получи лъскава и гладка смес.



Прехвърлете я върху блата и поставете в по-голяма тава, в която сте наляли толкова вода, че да покрива половината от формата с отделящ се ринг.



Поставете в предварително загрятата на 150 градуса фурна и печете на водна баня в продължение на 1 час.



След това изключете фурната, отворете леко вратата и оставете чийзкейка вътре за още 30 минути. Поставете го в хладилник за 1 нощ.



На следващия ден направете глазурата. Загрейте леко сметаната и добавете течния шоколад.



Разбъркайте много добре и намажете повърхността и стените на чийзкейка.



Отново поставете в хладилник за 1 час и поднесете. 



Можете и да замразите чийзкейка - достатъчно е 20-ина минути преди поднасяне да го извадите от фризера.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 






Няма коментари:

Публикуване на коментар