01 април 2017

Шоколадов сладкиш с банани и ябълково пюре


Ето ви доказателството, че десерт може да е мнооого вкусен и без масло, олио, яйца и мляко. Опитайте този сладкиш с банани, ябълково пюре и какао. Сигурна съм, че ще се влюбите в него!


Необходимите продукти

2 узрели банана
1 шоколад (100 г)
1 1/4 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. бяла захар
1/4 ч.ч. кафява захар
1/4 ч.ч. неподсладено какао
1/2 ч.ч. ябълково пюре 
1 ч.л. сода бикарбонат
1/4 ч.л. сол
1/3 ч.ч. вода
1 ч.л. бял оцет


Начин на приготвяне

В купа размачкайте много добре бананите. 



Добавете двата вида захар, пюрето, водата и оцета.



(Аз купих едно малко бурканче бебешко пюре от 190 г с ябълка и банан и го използвах почти цялото - без 1-2 ч.л.)



В друга купа пресейте сухите съставки - брашно, какао, сода и сол.



Добавете половината шоколад (аз избрах млечен), нарязан на парченца.



Прехвърлете на части сухите съставки към останалите продукти



Разбъркайте много добре и прехвърлете в намаслена и набрашнена тавичка за печене с размери 20х20 см или кръгла форма с диаметър около 22-23 см.



Отгоре разпределете останалия шоколад, нарязан на парченца.



Поставете в ниската част на предварително загрята фурна. Печете на 180 градуса в продължение на 33-35 минути или докато клечка, забита в центъра, излезе суха.



Оставете сладкиша да се охлади напълно, преди да го разрежете.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога!









Няма коментари:

Публикуване на коментар