06 март 2017

Гювеч със свински бут, наденицa и праз лук


Невероятно вкусно ястие, което може да насити и най-гладните.

Необходимите продукти

1 кг свински бут без кост
550-600 г сурова наденица
3-4 стръка праз лук
2-3 моркова
250 г печурки
5-6 скилидки чесън
1 консерва белени домати
7-8 с.л. олио
200 мл червено вино
вода или зеленчуков бульон
2-3 с.л. червен пипер
2 стръка розмарин
2 стръка мащерка
сол и черен пипер

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета (около 2х2 см), подправете със сол, черен и червен пипер. Запържете парчетата месо в тиган със сгорещеното олио. 


Прибавете нарязаната на колелца наденица и запържете за кратко. 



Сложете розмарина и чесъна, нарязан на ситно и прехвърлете всичко, включително мазнината от пърженето, в глинен гювеч (или тава, ако не разполагате с гювеч). 



Добавете морковите и праз лука, нарязани на едро и целите гъби,  без пънчета. Подправете със сол, черен и червен пипер, сложете и мащерката. 


Добавете виното и доматите. 




Долейте вода или бульон до ¾ от съда, в който ще печете. Похлупете с капак и поставете съда в студена фурна. Ако приготвяте ястието в тава, покрийте с алуминиево фолио и поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна.



Печете на 180 градуса за 2 часа и половина ако ползвате глинен съд или за 2 часа ако приготвяте ястието в тава. След това отстранете капака (фолиото) и дозапечете за още 30 минути.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





Няма коментари:

Публикуване на коментар