Пикантно печено пиле със зеленчуци




Много сочно и ароматно пиле, благодарение на пикантната марината. Рецептата е лесна за приготвяне, а резултатът е чудесен. Ще се радвам да я опитате!



Необходимите продукти

1 пиле

5-6 картофа
3 червени чушки
3 зелени чушки
3 моркова
2 с.л. зехтин
сол на вкус

За маринатата


2 ч.ч. кисело мляко
5-6 скилидки чесън
3 стръка пресен лук
1 парче пресен джинджифил (1 ч.л. сух)
1/2 ч.л. кориандър на прах
1/2 ч.л. куркума 
1/2 ч.л. кимион
1-2 ч.л. червен пипер (може и лют)
1 ч.л. сол
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне


Пасирайте пресния лук, парчето джинджифил и скилидките чесън, докато се получи паста.




Смесете пастата в останалите продукти - млякото и подправките. Разбъркайте много добре.




Полейте пилето с този сос от всички страни. Поставете в хладилник за няколко часа, като периодично го вадите, за да го обливате със соса. Може и да го въртите на всички страни, за да си поеме по-добре маринатата.




Когато решите да изпечете пилето, го поставете в тава. Единият вариант е да го печете с маринатата - получава се доста вкусно сосче. В този случай е добре зеленчуците да ги печете отделно. Другият вариант е да го поставите в тавата без маринатата, а отстрани да сложите нарязаните зеленчуци. Полейте ги със зехтин и овкусете с подправките.




Покрийте с фолио и поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печете в продължение на 40 минути. След това отстранете фолиото дозапечете до готовност - за още 20-ина минути или докато пилето получи неустоимо хрупкава златиста коричка.







Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 







Опитайте и този начин за печене на цяло пиле - Печено пиле с лимон и чесън
Предлагам ви да опитате тази невероятно вкусна рецепта за печено пиле, пълно с лимон и чесън. Месото се овкусява чудесно, а самата рецепта е от тези, които се приготвят сами - слагате продуктите и чакате времето за печене да изтече. След това идва ред на блаженото похапване!


Печено пиле с лимон и чесън

Няма коментари