31 март 2017

Печени пилешки крилца върху сол



Печеното върху сол е сред най-любимите ми начини за приготвяне на месо. Какво ли не пробвах - цял джолан, цяло пиле, пилешки бутчета, вратни пържоли... Всеки път резултатът беше фантастичен! Днес е ред на пилешките крилца, печени върху сол.


Необходимите продукти

1 кг пилешки крилца
1 кг морска сол
черен пипер на вкус
подправки по избор - розмарин, риган, босилек, червен пипер


Начин на приготвяне

Покрийте дъното на тавата, в която ще печете крилцата, със сол. Отгоре поставете пилешките крилца. Поръсете с черен пипер и любимите ви подправки.



Поставете във фурна, загрята на 200 градуса и печете в продължение на 1 час или докато кожата на крилцата се зачерви.



Сервирайте с гарнитура по избор.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 






Вижте и рецептата за Пиле върху сол "Прованс"
Реших да нарека тази изключително семпла рецепта "Прованс", защото отгоре пилето се поръсва с розмарин, мащерка, риган, тоест с провансалски подправки. Невероятно вкусна рецепта! Изисква по-малко от 10 минути за приготвяне, останалото си го свършва фурната.


Пиле върху сол "Прованс"

Няма коментари:

Публикуване на коментар