20 март 2017

Ориз със стафиди


Това е една от любимите ми рецепти за приготвяне на ориз. Ще се радвам да хареса и на вас!


Необходимите продукти

1 ½ ч.ч. ориз Басмати
½ глава кромид лук
100 г стафиди
1 с.л. краве масло
2 с.л. зехтин
¼ ч.л. канела
½ ч.л. куркума
½ ч.л. кимион
черен пипер на вкус
1 ч.л. сол


Начин на приготвяне:

Измийте ориза със студена вода 3-4 пъти. След като се отмие нишестето, оставете ориза за 20 мин., за да набъбне леко.



Нарежете лука на ситно и го задушете за кратко в 1 с.л. краве масло и 2 с.л. зехтин. Поръсете с ароматните подправки, посолете и запържете за кратко.




Прехвърлете набъбналия ориз и стафидите.




Разбъркайте добре и налейте 3 ч.ч. гореща вода. След като течността заври, намалете огъня на най-ниската степен и задушавайте под капак, докато водата се изпари. 



Оттеглете съда от котлона, махнете капака и покрийте с кърпа. Поставете отново капака и оставете ориза да се задуши.




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 




Ето още едно ястие с ориз в главната роля - 

Ориз с праз и маслини

Много приятно ястие, което може да се приготви набързо за вечеря след работа. Минимум продукти за богат вкус.


Ориз с праз и маслини

Няма коментари:

Публикуване на коментар