23 март 2017

Свински вратни пържоли с лучен сос


Представям ви една много ароматна рецепта за свински вратни пържоли със сос от лук, вино и балсамов оцет.




Необходимите продукти


6 вратни пържоли с кост

сол и черен пипер на вкус

За соса


500 г кромид лук

80 мл червено вино
3 с.л. краве масло
1 с.л. захар
2 пълни с.л. брашно
2 с.л. тъмен балсамов оцет
сол и черен пипер на вкус
300 мл вода


Начин на приготвяне


Овкусете пържолите със сол и пипер и ги сложете в добре намаслена тава да се пекат на 200 градуса, докато придобият хубав златист цвят.




През това време пригответе соса. Нарежете лука на филийки и го сложете в дълбок съд, заедно с 3-4 филийки краве масло и захарта. Изчакайте на слаб огън, докато лукът се карамелизира.




След като лука придобие карамелен цвят, сложете брашното и го запържете съвсем леко заедно с лука.




След като брашното се запържи леко, налейте виното и водата. Не спирайте да разбърквате през цялото време, за да не загори. Овкусете със сол и пипер, добавете и балсамовия оцет. След като сосът заври леко, го отстранете от котлона. Трябва да се получи сос приблизително с гъстотата на смес за палачинки (или като боза). 




Оставете го да изстине и го пасирайте до получаване на гладък сос.



Когато пържолите са почти готови за консумация, полейте ги със соса и върнете тавата във фурната. Намалете температурата на 180 градуса и печете около 20 минути.



Сервирайте пържолите с настърган пармезан.







Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 






Източник: http://thegingercookies.blogspot.bg


Опитайте пържолите и приготвени по този начин - Вратни пържоли с прясно мляко
Чудесна рецепта за свински вратни пържоли! Благодарение на маринатата с прясно мляко, стават изключително крехки и се пекат много по-бързо. 

Вратни пържоли с прясно мляко

Няма коментари:

Публикуване на коментар