15 март 2017

Печени чеснови картофи


Опитайте тези изключително меки печени картофки с чесън и ароматни подправки!



Необходимите продукти

6-8 цели картофа

4 скилидки ситно нарязан чесън
5-6 с.л. зехтин
1 ч.л. сол 
черен пипер на вкус
допълнителни подправки по избор (босилек, риган, розмарин)


Начин на приготвяне


Нарежете картофите на еднакви по дебелина филийки.



Измийте ги със студена вода и след това ги подсушете с кърпа или домакинска хартия, за да се махне нишестето.




В голяма купа смесете зехтина, солта, нарязания чесън и допълнителните подправки, които сте избрали. 




Добавете картофите и разбъркайте много добре, докато подправките покрият картофите.




Поставете картофите в тава, покрита с хартия за печене. Прехвърлете в предварително загрята на 200 градуса фурна.




Печете в продължение на 30 минути, като по средата на времето ги обърнете и от другата страна, за да станат златисти без да прегори чесъна.




Поднесете като самостоятелно ядене или гарнитура.








Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 










Предлагам ви още една рецепта за картофи - 


Печени картофи със сол и оцет

Печените картофи със сол и оцет е по рецепта на Марта Стюарт и са чудесни за гарнитура или основно ястие. Оцетът им придава леко пикантен вкус, като за по-отявлените любители на киселото, известната като "кралица на домакините" телевизионна водеща препоръчва дозата на оцета да се увеличи двойно.

Печени картофи със сол и оцет

Няма коментари:

Публикуване на коментар