07 февруари 2017

Тапас със сушени домати, рикота и пеперони


Много вкусен тапас, с който определено ще впечатлите своите гости.
* Приготвен специално за My TAPAS BAR

Необходимите продукти

1 франзела
12 слайса пеперони
сушени домати
12 с.л. сирене рикота
листа рукола
2 с.л. зехтин
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне

Нарежете франзелата на филийки, които се намазват със зехтин. Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене. Печете в продължение на 8-10 минути или до златисто кафяво. Докато са още топли, ги натъркайте с разрязаната на две скилидка чесън.


Върху всяка филийка сложете 1 с.л. сирене рикота и поръсете с черен пипер. Отгоре покрийте със слайс пеперони, а върху него сложете парченца сушен домат. 

Сложете по 1 листо рукола, поръсете със сол и черен пипер на вкус и поднесете.




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





Няма коментари:

Публикуване на коментар