04 февруари 2017

Тапас с авокадо, чери домати и краставица



Представям ви този страхотен тапас - много вкусен, бърз за приготвяне и ароматен - с чери домати, краставица, авокадо, чесън и босилек

* Приготвен специално за My TAPAS BAR

Необходимите продукти

1 франзела
1/2 ч.ч. чери домати
1-2 броя авокадо
1 малка краставица
2 скилидки чесън
листа пресен босилек
1/4 ч.ч. зехтин
1 с.л. бял балсамов оцет
1/2 ч.л. морска сол


Начин на приготвяне

Нарежете франзелата на филийки и ги намажете със зехтин. Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене. Изпечете в продължение на 8-10 минути или до златисто кафяво. Докато са още топли, ги потъркайте с разполовена на две скилидка чесън.

В купа смесете 1 с.л. зехтин, 1 смляна скилидка чесън, кубчета домати, кубчета авокадо, балсамов оцет, босилек и парчета краставица. Подправете със сол на вкус.


Върху всяка филийка поставете от сместа. По желание полейте с балсамова редукция.




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 




Няма коментари:

Публикуване на коментар