02 февруари 2017

Тапас с авокадо, чери домати и балсамова редукция


Тапас с авокадо, чери домати и балсамова редукция е рецепта, която е лесна за приготвяне и много добре балансирана като вкусове. 

* Приготвен специално за My TAPAS BAR

Необходимите продукти


1 франзела
2 ч.ч. чери домати
2-3 броя авокадо
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
пресен босилек

За балсамовата редукция


1/2 ч.ч. балсамов оцет
2 с.л. кафява захар




Начин на приготвяне

Пригответе балсамовата редукция. В малка тенджерка поставете оцета и захарта. Поставете на котлона и след като сместа заври, намалете силата на огъня. Оставете да къкри на слаб огън, като периодично разбърквате, докато оцетът се сгъсти (това отнема около 15-20 минути). Отстранете от огъня и оставете сместа да се охлади. Сосът допълнително се сгъстява след охлаждането.

Нарежете франзелата на филийки. По желание всяка една от тях може да намажете със зехтин, да я поставите в тава, покрита с хартия за печене и да запечете хляба за 8-10 минути или до златисто кафяво.

В купа смесете нарязаните на четвъртинки чери домати, кубчетата авокадо, 2 с.л. зехтин, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте много добре.

Всяка филийка сложете от сместа и гарнирайте с нарязан на ивички пресен босилек. Отгоре полейте леко с балсамовата редукция и поднесете.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 







Няма коментари:

Публикуване на коментар