27 февруари 2017

Пурички със свинска мас и мармалад


Днес ви предлагам да опитате тези много вкусни пурички, носещи вкуса на детство. Приготвени със свинска мас и любимия ви мармалад, те буквално се топят в устата.

Необходимите продукти

1 ч.ч. свинска мас
2 ч.ч. брашно
1 малко бурканче мармалад или сладко по избор
2 яйца 
1/2 ч.ч. захар
2 пак. ванилия 
1 ч.л. бакпулвер


За овалване

150 г пудра захар
1 пак. ванилия


Начин на приготвяне

Разбийте меката, но не разтопена свинска мас със захарта.


Едно по едно добавете яйцата, като разбивате с миксер.



Пресейте заедно брашното и бакпулвера, добавете ванилиите.

Добавете сухата смес към останалите продукти и замесете тесто.


Разделете тестото на 2 равни части. Разточете всяка част на правоъгълник, след което го нарежете на малки квадрати. (Размерът на квадратите зависи то вас, в зависимост от големината на пуричките, които искате да приготвите)


В началото на всеки квадрат поставете мармалада, който сте си избрали и ги завийте на пурички. Важно е да е по-гъст, за да не изтече сиропа по време на печене.


Поставете пуричките в тава, покрита с хартия за печене, на малко разстояние една от друга.




Поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете в продължение на 11-12 минути.

Още топли, оваляйте пуричките в пудра захар, смесена с ванилия. Ако изчакате сладките да се охладят, захарта няма да полепне по тях. 




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 




Няма коментари:

Публикуване на коментар