16 февруари 2017

Спагети Хулио


Много лесна и вкусна рецепта за спагети. В оригинала липсва царевицата и чесъна, но смятам, че така стават още по-апетитни. А спагети без пармезан не са спагети, така че и тази добавка е задължителна :)

Необходимите продукти

1 пакет спагети
300-400 г бекон
1 опаковка сладка царевица
1 кофичка заквасена сметана (400 г)
1 голяма глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
3 щипки смляно индийско орехче
1 щипка къри по желание
1 кубче зеленчуков (пилешки) бульон
сол и бял пипер на вкус
струйка олио
пармезан за поръсване


Начин на приготвяне

Нарежете лука на шайби.


Нарежете бекона на парчета.


Сварете спагетите според указанията на опаковката, заедно със струйка олио и зеленчуковия (пилешки) бульон. 


Поставете бекона в загрят тиган, заедно с малко олио. 



След 3-4 минути добавете лука. Запържете до златисто (за 10-ина минути) и залейте с 1 к.ч. от водата, в която сте варили спагетите. Добавете нарязания на ситно чесън.


Изсипете сметаната и поръсете с подправките. Веднага, щом сосът кипне, оттеглете от огъня.


Добавете царевицата и разбъркайте.



Прехвърлете спагетите и разбъркайте много добре. 


Поднесете с настърган пармезан.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 







Няма коментари:

Публикуване на коментар