23 февруари 2017

Пиле с мед и чесън


Пиле с мед и чесън е изключително лесна, вкусна и ароматна рецепта. Ще се радвам да хареса и на вас!


Необходимите продукти

6-8 горни пилешки бутчета
1/3 ч.ч. мед
6 скилидки чесън
2 ч.л. чесън на прах
1/4 ч.ч. вода
олио (зехтин) за пържене
2 с.л. оризов оцет
1 с.л. соев сос
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне

Поръсете пилето с чесъна на прах, сол и черен пипер на вкус.




Загрейте тиган на средната степен на котлона и поставете пилето с кожата надолу. Намалете огъня и завъртайте бутчетата на всеки 5 минути, докато станат златисти. Обърнете пилето с кожата нагоре. Отстрани сложете счукания чесън и пържете за 30-ина секунди. 



Ако не желаете да пържите, направете като мен - поставете пилето във фурна, загрята на 180 градуса и печете в продължение на 20-25 минути. След това минете към следващата стъпка. Увеличете силата на котлона, добавете меда и налейте водата, оцета и соевия сос. Оставете соса да къкри за около 3-4 минути, докато леко се сгъсти. 



(Ако сте пекли пилето, сложете изброените продукти, поставете пилето с кожата нагоре и задушавайте за 3-4 минути)



Сервирайте с гарнитура по избор. 





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 








Няма коментари:

Публикуване на коментар