05 февруари 2017

Бързи сладки със свинска мас


Знам, че използването на свинска мас има много противници, но сладките, приготвени с този продукт, нямат нищо общо с тези, направени с масло. Крехки, топящи се в устата, разкошни!



Необходимите продукти

1 ч.ч. свинска мас
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
2 яйца 
2 пак. ванилия на прах
1 ч.л. бакпулвер 


За овалване

пудра захар
1 пак. ванилия


Начин на приготвяне

Разбийте меката, но не разтопена свинска мас със захарта.


Едно по едно добавете яйцата, като разбивате с миксер.


Пресейте заедно брашното и бакпулвера, добавете ванилиите.


Добавете сухата смес към останалите продукти и замесете тесто.


Късайте от тестото парчета с еднаква големина и ги оформете на топчета. Леко ги сплескайте и ги поставете в тава, покрита с хартия за печене, на малко разстояние една от друга.


Поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете в продължение на 11-12 минути.



Още топли, оваляйте сладките в пудрата захар, смесена с ванилията. Ако изчакате сладките да се охладят, захарта няма да полепне по тях. 





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 






2 коментара:

  1. Може ли орентировъчни грамове или милилитри за чаената чаша...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, грамажът зависи от това какво има в чаената чаша. Например 1 ч.ч. захар е 220 г, 1 ч.ч. брашно - 140 г. По-важно в случая е да мерите въпросните продукти с една и съща чаша, за да е равно съотношението им.

      Изтриване