Спагети с пиле и портокал


Днес ви предлагам една много ароматна рецепта за спагети с пиле, портокал, зеле, моркови и джинджифил. Може би приготвянето ще ви се стори странно, тъй като спагетите се варят заедно с останалите продукти. Но това спестява както време, така и една допълнителна тенджера за миене :) Опитайте този начин на приготвяне на паста и вярвам, че ще останете доволни от рецептата!

Необходимите продукти

1 пакет спагети 
500 г пилешко филе
4 1/2 ч.ч. пилешки бульон (вода)
1 голям портокал
1 резен прясно зеле
1 голяма глава кромид лук
2-3 моркова
3 скилидки чесън
1-2 ч.л. смлян джинджифил
1/4 ч.ч. олио
2 с.л. зехтин
1 с.л. портокалов сок
1/4 ч.ч. соев сос
чили сос по желание
пресен лук за поръсване


Начин на приготвяне

В купа смесете пилешкия бульон, олиото, счукания чесън, настъргания пресен джинджифил, портокаловия сок, кората на портокала, соевия сос и чили соса. Разбъркайте много добре.



Загрейте зехтина и добавете нарязаното на късчета пилешко месо. Пържете около 4-5 минути, като периодично разбърквате. 



След като месото получи златист загар, добавете нарязания на полумесеци кромид лук. Задушавайте в продължение на 3 минути.



Добавете несварените спагети и налейте соса. Оставете течността да заври, покрийте с капак и намалете силата на огъня. Варете в продължение на 5 минути.



Махнете капака и разбъркайте. 



Добавете зелето и морковите, които предварително сте нарязали на тънки ивици. Увеличете силата на огъня и продължете да задушавате, като разбърквате периодично, за около 7-10 минути или докато течността напълно се изпари.




Поднесете спагетите, поръсени с колелца пресен лук.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 




2 коментара