09 февруари 2017

Кекс с круши


Невероятно сочен и ароматен кекс с круши, лимони и масло. Може да го похапвате както топъл, така и студен, поръсен с пудра захар.

Необходимите продукти

4 круши
125 г краве масло
сокът и кората на 2 лимона (1 по-голям)

4 яйца
2 жълтъка
200 г захар
180 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
пудра захар за поръсване



Начин на приготвяне

Смесете захарта с яйцата, жълтъците и настърганата лимонова кора. 



Разбивайте с миксер, докато сместа побелее.



Обелете крушите и ги нарежете на кубчета. Полейте ги с лимоновия сок.



Добавете половината брашно и бакпулвера към яйцата. Разбъркайте внимателно с помощта на шпатула.



Налейте разтопеното масло и отново разбъркайте.



Добавете солта, останалото брашно и крушите и отново разбъркайте.



Изсипете сместа в кръгла форма с отделящо се дъно (диаметър 26 см), покрита с хартия за печене.



Поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете в продължение на 45-50 минути или докато кексът хване кафява коричка, а клечка, забита в сърцевината му, излезе суха.



Сервирайте кекса с круши топъл или студен, поръсен с пудра захар.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 






Няма коментари:

Публикуване на коментар