07 януари 2017

Свински врат на фурна





Напоследък много ми допада да пека цели парчета месо, които после се режат на парчета или се късат на конци. Днешното ми предложение към вас е за печене за цял свински врат без кост с бира и кимион.

Необходимите продукти

1,5-2 кг свински врат без кост
50 мл зехтин
200 мл бира
200-400 мл вода
2 с.л. кимион на зърна
1 ч.л. едро смляна морска сол
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 200 градуса на горен грил или на 180 градуса с вентилатор.


Намажете свинския врат с около 2 с.л. зехтин. Натрийте добре месото с едро смляната морска сол и пипера.



Прехвърлете в плитка тава и полейте с останалия зехтин. Поръсете кимиона на зърна, като го притискате с пръсти, за да полепне по месото.


Налейте отстрани бирата и водата и печете на най-ниската скара за около 20 минути. След това намалете температурата на 180 градуса на горен грил, или на 160 градуса, ако сте на вентилатор. Печете още 2 часа и 10 минути.



Извадете от фурната и покрийте месото с алуминиево фолио за около 10-15 минути, преди да го нарежете на филийки.






Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 






Източник: http://angellovescooking.blogspot.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар