09 януари 2017

Картофена салата с хрупкаво прошуто


Представям ви една много вкусна и може би леко нетрадиционна салата с картофи, кисели краставички, хрупкаво прошуто и дресинг.



Необходимите продукти

8-10 картофа
100 г прошуто
8-10 кисели краставички (каперси)
4-5 стръка пресен лук
няколко стръка пресен магданоз (копър)


За дресинга

2 ч.л. дижонска горчица
2 ч.л. балсамов оцет
5-6 с.л. зехтин
1/2 ч.л. сол
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на еднакви по големина парчета. Сварете ги за 15-ина минути, след което ги отцедете и ги оставете леко да се охладят.



Към тях добавете нарязаните на ситно кисели краставички и разбъркайте.



В купичка смесете всички продукти за дресинга и разбъркайте много добре. 



Полейте картофите и оставете продуктите да изстинат напълно.


В сух тиган поставете тънко нарязаното прошуто и го запечете за по 2 минути от всяка страна. 



Поставете го в чиния, покрита с кухненска хартия, за да попие излишната мазнина. След това начупете прошутото на парченца и го прехвърлете към останалите продукти. 



Добавете и наситнения пресен лук, поръсете с пресния магданоз или копър. Разбъркайте и поднесете.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 







Няма коментари:

Публикуване на коментар