24 януари 2017

Свинско филе с уиски и бира


Изключително вкусна рецепта, идеална за посрещане на гости.

Необходимите продукти

1-1,5 кг свинско контра филе
2 с.л. зехтин
50 мл уиски
50 мл бира


За марината


2 с.л. едрозърнеста горчица
2 с.л. зехтин
40 мл уиски

1-2 щипки суха машерка
1 щипка лют червен пипер по желание
1 ч.л. сол 
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне

В малка купа смесете съставките за марината.



С остър нож прободете месото, за да поеме по-добре марината. Намажете месото от всички страни, прехвърлете в дълбок съд и покрийте с фолио. Оставете в хладилника за 1 нощ.



На следващия ден запечайте месото от всички страни в сгорещения зехтин. 



Оваляйте отново в маринатата и прехвърлете в съд за печене. Отстрани налейте уиското и бирата.



Поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете в продължение на 2 часа. 



След това отстранете фолиото и дозапечете за още 20-30 минути или докато месото хване загар.



Може да поднесете свинското филе както топло (със соса, получил се при печенето), така и студено.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





Източник: http://angellovescooking.blogspot.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар