20 януари 2017

Крехки свински ребърца


Това са най-вкусните ребърца, които съм яла! Не че си ги хваля, защото аз съм ги приготвила, но наистина станаха безумно крехки и вкусни! Ако сте фенове на ребърцата, непременно ги опитайте, приготвени по този начин!

Необходимите продукти

1,5 - 2 кг свински ребърца

За маринатата

100 мл бяло вино
2 с.л. мед
4 с.л. соев сос
2 с.л. доматено пюре
2 скилидки чесън


Начин на приготвяне

В купичка смесете продуктите за марината (без виното) и ги разбъркайте много добре.



На дъното на тава за печене сложете алуминиево фолио. Отгоре подредете ребърцата.



Намажете ги от всички страни с маринатата. Отстрани полейте със 100 мл бяло вино, смесено със 100 мл вода. Покрийте ребърцата с фолио.



Оставете ги в хладилник за поне 1 час (колкото по-дълго стоят, толкова по-ароматни ще станат при печене).

Поставете тавата (без да махате фолиото) в предварително загрята на 160 градуса фурна. Печете в продължение на 60 минути. 

Отстранете горното фолио и дозапечете за още 20-ина минути или докато ребърцата хванат коричка от всички страни.

Поднесете с любимата си салата.






Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 






Няма коментари:

Публикуване на коментар