22 януари 2017

Шоколадова торта с глазура


Това е една наистина невероятно вкусна торта с наситен шоколадов вкус и неустоим крем! Опитате ли я, ще се влюбите в нея!



Необходимите продукти за шоколадова торта с глазура

1 ч.ч. брашно

1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. неподсладено какао на прах
3/4 ч.л. бакпулвер
3/4 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
1 голямо яйце
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/4 ч.ч. олио
2 пак. ванилия на прах
1/2 ч.ч. вряла вода (аз използвах 3в1)

За крема


1 ч.ч. натрошен млечен шоколад (200 г)

1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 пак. краве масло
1/4 ч.ч. кленов сироп
1 пак. ванилия на прах
1 щипка сол



Начин на приготвяне


Загрейте фурната до 160 градуса. 


Покрийте дъното и стените на кръгла форма за печене с диаметър 26 см с хартия за печене. 




В купа смесете брашното, захарта, какаото на прах, бакпулвера, содата и солта. Разбъркайте с помощта на миксер. 




Добавете яйцето, млякото, олиото и ванилията и разбърквайте на по-ниската степен на миксера. 




След това увеличите до средна скорост и разбърквайте в продължение на 2 минути.




Добавете на части врящата вода (кафе) и внимателно разбъркайте. 


Прехвърлете сместа в подготвената форма за печене. За да предотвратя евентуалното разливане на течността, коприх дъното с алуминиево фолио за печене. Печете в продължение на 35-40 минути или докато клечка за зъби, забита в сърцевината на кекса, излезе суха.




Оставете кекса да почина за 10 минути, след което го отстранете от тавичката и го поставете върху решетка, докато се охлади до стайна температура.




През това време направете глазурата. Загрейте парченцата шоколад в микровълнова фурна, като периодично разбърквате. След като се разтопят напълно, добавете и останалите продукти (без ванилията). 




Сложете съда на котлона и бъркайте, докато сместа се сгъсти. Отстранете от огъня и започнете да разбивате с миксер, докато глазурата леко се охлади. След това добавете ванилията и разбивайте на по-висока степен. 




Оставете глазурата напълно да се охлади, като периодично я разбърквате с помощта на миксер. Ако ви се стори все още по-течна, добавете допълнително меко краве масло и пак разбийте с миксера.




Нанесете глазурата върху охладения кекс, след което можете да го нарежете на парченца. 





Уверявам ви, след първата хапка очите ви ще се затворят от блаженство.








Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 















Няма коментари:

Публикуване на коментар