29 декември 2016

Сарми с кълцано месо


Дойде ли зимата, сармите с кълцано месо са задължителни за приготвяне и похапване. Истина е, стават бавно, ама чакането си струва!

26 декември 2016

Хрупкаво пиле с джинджифил, къри и лайм


Невероятно вкусно и пикантно ястие, което се приготвя за по-малко от половин час. Пиле, пресен лук, къри, джинджифил, лайм - наистина страхотна комбинация!

21 декември 2016

Маслени сладки


Рецептата за тези маслени сладки видях в блога на Люси и не можах да им устоя. Много ефектни на вид и топящи се в устата. Чудесна идея за коледната трапеза.


18 декември 2016

Шведски джинджифилови бисквити Pepparkakor


Имам огромното удоволствие да ви представя тези шведски бисквити, наречени Pepparkakor. Могат спокойно да се казват и крекери, тъй като са тънки и хрупкави. Освен това са и много пикантни, което ги прави просто превъзходни.
В Швеция се сервират се кафе, чай, вино или - забележете! - синьо сирене.

17 декември 2016

MISH-MASH празнува своя 1-ви рожден ден


Приятели, днес моят блог (а следователно и аз) има рожден ден! MISH-MASH стана на 1 годинка!
Почнах го след дълго чудене, тъй като нямах самочувствието, че мога да предложа неща, които да ви се сторят интересни.
Приятно изненадана съм от интереса, който предизвика MISH-MASH във вас! Вече мога да се похваля с 665 000 посещения, близо 7 500 верни фенове във Facebook, последователи в Instagram, Google+, Pinterest...
Какво да ви кажа, чувството е много-много приятно и ви благодаря за подкрепата и доверието!

16 декември 2016

Шведски шоколадов сладкиш (Kladdkaka)


Буквално Kladdkaka означава "лепкав кекс". Наречен е така, защото се пече за много кратко време - само 13 минути. Така сладкишът придобива хрупкава коричка отвън, но остава мек и леко лепкав отвътре. В Швеция го поднасят с разбита сметана, смесена с малко ром или коняк.

14 декември 2016

Паста с песто и кедрови ядки


Много пъти простите ястия са в пъти по-вкусни от засуканите гозби с прекалено много продукти. Този случай е именно такъв. Четири основни продукта - паста, кедрови ядки, пармезан и песто от босилек, а резултатът... По-добре ги опитайте!

12 декември 2016

Бързо гуакамоле


Приготвянето на гуакамоле изисква време, а не винаги разполагаме с такова. Вариантът, който ви предлагам, е именно за случаите, когато ни се хапва тази вкусотия, а нямаме дори 20 минути. Бързото гуакамоле става за двойно по-малко време и е чудесно спасение за случаите, когато ви дойдат неочаквани гости.

05 декември 2016

Свински котлети с медено-чеснов сос


Днес ви предлагам да опитате тези бързи свински котлети. Подхождат си идеално с този медено-чеснов сос, а цялото ястие се приготвя за по-малко от половин час. 

03 декември 2016

Шведски канелени кифлички (Kanelbullar)


Толкова дълго слушах възхвали за тези шведски канелени кифлички, че накрая реших да ги направя. Категорично мога да заявя, че хвалбите не са били преувеличени. Kanelbullar са меки кифлички с аромат на канела и кардамон! Наистина прекрасни!