31 октомври 2016

Запечен боб с бекон


Тази рецепта е за дните, в които разполагате с малко повече време. Тенджерата под налягане определено спестява поне един час, но въпреки това си трябва време и търпение, за да стане ястието готово.

29 октомври 2016

Крем карамел с тиква


"Всъщност, ако има нещо, което най-много да обичам на света, то е печена тиква!", казва героят на Елин Пелин - Душко Добродушков. Десертът, който ви предлагам днес, е именно с печена тиква. Той е за всички фенове на така наречения "плодов зеленчук". 

28 октомври 2016

Печено пиле с лимон и чесън


Предлагам ви да опитате тази невероятно вкусна рецепта за печено пиле, пълно с лимон и чесън. Месото се овкусява чудесно, а самата рецепта е от тези, които се приготвят сами - слагате продуктите и чакате времето за печене да изтече. След това идва ред на блаженото похапване!

25 октомври 2016

Пълнени чушки


Пълнените чушки с кайма са сред най-любимите ястия на моето семейство. Положението общо взето е такова, че колкото и чушки да напълня, никога не стигат за второ ядене. Което пък си е и комплимент, че са много вкусни.

23 октомври 2016

Суши с пушена сьомга



Обожавам суши! Вариантът за приготвяне вкъщи е значително по-евтин, отколкото да си го поръчате в ресторант. Постарах се да спазя всички важни изисквания за неговото приготвяне. И макар че липсва например маринованият джинджифил, мисля че ми се получиха доста добре нещата. 

22 октомври 2016

Бисквитена торта с ванилов крем



Кой каквото ще да ми разправя, но няма по-хубаво от домашно приготвена бисквитена торта - с вкусен ванилов крем, орехи и млечен шоколад за поръсване.

20 октомври 2016

18 октомври 2016

Супа с броколи и синьо сирене


Времето започна да захладнява, а с това се усилва желанието ми за похапване на топли супи. Днес приготвих една моя любима супа, която се надявам да хареса и на вас.

16 октомври 2016

Крем брюле


Този десерт е толкова добре познат и толкова всеобщо любим, че няма нужда от предисловия. И все пак не мога да се стърпя да не се самопохваля - получи ми се много, много добре - гладка консистенция, хрупкава карамелена коричка... Следващият път - двойна доза :)

14 октомври 2016

Пилешки крилца а ла KFC


Обожавам KFC! Особено любими са ми пилешките им крилца. Днес реших да се опитам да приготвя вкъщи тази рецепта, максимално доближаваща се до оригинала. 
Както може би знаете, съставките, които се използват от KFC, са дълбоко пазена тайна. В общи линии се знае само, че панировката съдържа 11 подправки и... това е. И се почна едно ровене... 
Интернет прелива от публикации, които гарантират, че именно това е Истинската Рецепта. Изхождайки от максимата, че истината е някъде по средата, взех по нещо от всяка една рецепта и ето го и моят вариант за пилешки крилца а ла KFC.


10 октомври 2016

Свински език с масло и чесън


Свински език с масло и чесън е едно от любимите ми мезета. Става значително по-бързо ако разполагате с тенджера под налягане, но и с обикновена тенджера става, стига да увеличите двойно времето за варене.

08 октомври 2016

Лимоново суфле


Прекрасен и фин десерт с наситен лимонов вкус. Може да го приготвите както в издълбаните лимони, така и в купички за крем карамел или в голяма форма за печене.

06 октомври 2016