31 август 2016

Сандвич с телешко, рукола и пармезанов дресинг


Сандвичът с телешко, рукола и пармезанов дресинг безспорно се нарежда в личната ми графа "любими". Изключително добро съчетание на вкусове, което гарантира ядене до пръсване :)

29 август 2016

Смути с банан и круша



Тази напитка с банан и круша може преспокойно да замести сутрешната ви закуска. Лично е изпробвано - след консумацията й сте сити поне 4 часа.


27 август 2016

Мароканска супа с моркови


Тортата от моркови може и да бъде определяна от някои като "гадна", но етикетите, които ще поставите на тази супа, когато я опитате, ще бъдат съвсем различни. Много наситена, много засищаща, много оранжева... Удоволствие за всички сетива! 
Рецептата е част от участието ми в летния брой на онлайн списанието So into food, на които сърдечно благодаря за поканата!

26 август 2016

Горски гъби с червен ориз


Тази рецепта я приготвихме по време на престоя ми в Швеция. Като истински скандинавци, отидохме в гората и набрахме гъби. Нямам абсолютно никаква представа дали имаме същите и в България, тъй като дори не можах да произнеса имената им на шведски, камо ли да си ги преведа :)
Така че вие си купете гъби, каквито обичате най-много.

24 август 2016

Вратни пържоли с прясно мляко


Чудесна рецепта за свински вратни пържоли! Благодарение на маринатата с прясно мляко, стават изключително крехки и се пекат много по-бързо. 

22 август 2016

По-различен таратор


Докато все още лятото не е свършило, бързам да ви представя този много оригинален и богат на вкусове таратор. Рецептата е специално приготвена за летния брой на списание So into food.

21 август 2016

Тарт с боровинки


Много вкусен и сочен тарт, с ронливо маслено тесто и лек крем. Вместо боровинки, можете да го приготвите с малини или друг любим ваш плод.
Посочените дози са за 1 тарт с диаметър 27 см или 8 порции

19 август 2016

Гювеч с месо от лос


Не може да отидеш в Швеция и да не опиташ месо от лос. За мен беше много любопитно да разбера какъв е вкусът му. Оказа се подобно на телешкото месо, но малко по-сухо, което в никакъв случай не го прави лошо, дори напротив. Ако случайно не можете да намерите в магазините месо от лос :))), то тогава съвсем спокойно можете да го замените с телешко. 


17 август 2016

Ориенталска салата


Това е една салата, която ще се хареса на всички почитатели на по-екзотичните вкусове. Продуктите са добре познати на всички нас, а по-различният аромат идва от подправките, които се използват.


12 август 2016

Испанска доматена супа /Salmorejo/


Запознайте се с моята нова любима доматена супа, която е направо страхотна! Богата на вкусове, насищаща, лесна... Абе, разкошна!
Рецептата я приготвих специално за електронното списание So into food, на които им благодаря за вниманието към моя блог и поканата да участвам в лятното им издание. Целият брой на списанието може да видите тук

10 август 2016

Рибена чорба по шведски



Имам щастието в продължение на 2 седмици да бъда в Швеция на гости. Тук има толкова много различни храни, че свят да ти се завие. Има и добре познати продукти, но с тотално различен вкус. Така че общо взето всичко за ядене е новост за мен. 

06 август 2016

Таратор с оцет


Когато публикувах рецептата за идеалния според мен таратор, се разразиха големи дискусии в социалната мрежа - това ли е правилното съотношение вода:кисело мляко, кога се слага олиото, с какъв процент масленост трябва да е млякото... 
След тази публикация ми писа и една приятелка, за да ми каже как пък в тяхното семейство правят таратора. Стори ми се толкова различно и интересно, че днес реших да го приготвя по този начин. Ето и нейната рецепта:


04 август 2016

Шоколадов сладкиш със заливка


Много приятен десерт, който се прави с малко продукти. И си е нещо като вълшебен сладкиш, защото по време на печенето пластовете се оформят и накрая имаме вкусен кекс с шоколадова заливка.

02 август 2016

Гръцка баница /Тиропита/


Днес ви предлагам да приготвите тази разкошна гръцка баница, наречена Тиро́пита. Прави се със сос Бешамел и става с хрупкава коричка и сочна плънка. Непременно я опитайте!

01 август 2016

Пиле върху сол "Прованс"


Реших да нарека тази изключително семпла рецепта "Прованс", защото отгоре пилето се поръсва с розмарин, мащерка, риган, тоест с провансалски подправки. Невероятно вкусна рецепта! Изисква по-малко от 10 минути за приготвяне, останалото си го свършва фурната.