28 юли 2016

Идеалният таратор


За мнозина тараторът може би е проста работа, но това не се оказва точно така. На всеки му се е случвало да му предложат или прекалено воднист таратор, или на бучки, или безвкусен. Ето как го приготвям аз и имам отличен резултат всеки път.

27 юли 2016

Салата от червено цвекло с майонеза



Днес ви предлагам една много питателна и вкусна салата с червено цвекло. Прави се бързо, не изисква варене на продуктите, но пък салатата трябва да постои поне половин час в хладилника, за да се охлади преди поднасяне.

24 юли 2016

Риба по провансалски


Риба по провансалски е изключително вкусна рецепта, с наситени вкусове. И не на последно място, прави се много бързо - става готова за няма и 30 минути. Ето и как се приготвя ястието-

23 юли 2016

Цигански кекс


Нямам абсолютно никаква идея защо тази рецепта се казва Цигански кекс. Но така е записан в старите тефтери, така ще го нарека и аз. Прави се с малко продукти, без набухвател е и с много плътен и наситен вкус.

21 юли 2016

Пиле балсамико със зеленчуци


Пиле балсамико със зеленчуци е много, ама много вкусна рецепта! Благодарение на маринатата в кухнята се разнася такъв аромат, че е наистина трудно да изчакате да мине времето за печене, преди да го нападнете :) 

19 юли 2016

Жарено свинско в гювеч


Жареното свинско в гювеч е по рецепта на Иван Звездев и е едно от най-любимите ми ястия. Приготвя се с малко продукти, но е толкова ароматно и апетитно, че днес реших да го приготвя в двойна доза - иначе никога не стига :)

09 юли 2016

Паста с пиле и пармезан


Спагети с пиле и пармезан е много вкусна рецепта за всички любители на пастата. Пилето става изключително сочно и крехко, а сосът - ароматен и кремообразен.

04 юли 2016

Гаспачо


В тези жеги грам не ми се готви, ама пък ми се яде. Идеалният вариант за тези състояния е студената супа. Зеленчуци и подправки, мелиш, охлаждаш и ядеш. Какво по-хубаво от това? Днес ще ви покажа как приготвям гаспачо. Моята добавка е 1 люта чушка - още при първото ми опитване реших, че ще е идеална ако е по-пикантна.


03 юли 2016