31 май 2016

Пъстърва с билков сос


Тази рецепта за пъстърва с билков сос видях в блога на Йоли и веднага си я сложих в графа "задължително да я направя". Ето че днес дойде и нейния час. Изводите след дегустацията са следните - освен много ефектно изглеждаща, тази рецепта е и невероятно вкусна. Сосът е страхотен и върви чудесно и с варени пресни картофи.

30 май 2016

29 май 2016

Ягодови тарталети с крема сирене


Днес предлагам на вашето вниманието един невероятно хрупкав, вкусен и атрактивно изглеждащ десерт. Дълго се чудих какво име да му сложа, тъй като всичко ми изглеждаше твърде скучно и не докрай описващо наистина страхотния му и наситен вкус. Но все пак по-важно от името е рецептата. Ето я и нея - 

28 май 2016

Мляко с ориз в тенджера под налягане


Млякото с ориз е много обичан от семейството ми десерт, но лично мен ме озорва това висене пред печката и непрекъснато бъркане. Днес случайно попаднах на един интересен начин за приготвянето на този десерт - в тенджера под налягане. Става изключително бързо и практично - без бъркане, без висене пред котлона, без загаряне. От посочените в рецептата продукти се получават 4 порции много меко и кремообразно мляко с ориз. Опитайте го!

27 май 2016

Чеснови хлебчета с пармезан


Днес ви предлагам да приготвите тези изключително вкусни и ароматни мини хлебчета. Дайте воля на фантазията си и ги направете в съд и форма по ваш избор. Визията зависи изцяло от вас, а вкусът е гарантиран!

26 май 2016

Скариди саганаки


Ако някой още не е разбрал - обожавам скариди! Мога да ги ям всеки ден във всевъзможни ястия. Днес реших за първи път да направя скариди саганаки. То пък взе, че се получи идеално. Пропуснах узото, но пък и на доста места пишеше, че може да се приготви само с един от трите алкохола - бяло вино, узо или коняк. Е, аз избрах виното. А ето я и самата рецепта за това наистина разкошно ястие.

24 май 2016

Домашна пилешка пастърма


След свинската, е ред да ви покажа и моята домашна пилешка пастърма. Става точно за 1 седмица, като след това парчетата ги съхранявате във фризера. Вадите ги буквално 5 минути, преди да ги нарежете и поднесете - толкова стига на месото, за да се отпусне леко и да може да се реже лесно.

23 май 2016

Салата "Капрезе" с чери домати


Салата "Капрезе" е една много лесна и приятна салата, която може да се приготви и без рецепта. Днес просто искам да ви покажа един по-оригинален и ефектен начин за нейното поднасяне. 

21 май 2016

Най-крехките свински пържоли


Думите няма да ми стигнат, за да ви опиша колко вкусни и крехки стават тези пържоли! Ако щете вярвайте, но наистина ми беше трудно да прехвърля пържолите от тавата в чиниите, запазвайки ги цели. Толкова крехки стават, че месото се къса не с нож, не с вилица, а с поглед! Бързо към магазина за свински врат, бира и масло!

20 май 2016

Ориз със зеленчуци и пармезан


Вкусна и лесна рецепта за един бърз обяд или вечеря. Аз се спрях на зеленчуци по мексикански - царевица, чушки, морков... Вие може да вземете каквито обичате - все ще стане вкусно.

18 май 2016

Бавно печен свински бут


Тази рецепта за бавно печен свински бут е толкова сполучлива, че ми идваше да мога да правя магия - колкото месо изям, толкова и да се възстанови в чинията. За жалост обаче магии не владея и свинското свърши. Сега е време да споделя с вас тази наистина невероятна рецепта.

17 май 2016

16 май 2016

Свински шишчета със зеленчуци




Много бърза и лесна рецепта за моментите, в които нямате време или искате да опразните хладилника. За месото може да ползвате не само свинско, но и пилешко или телешко, а за зеленчуците - въпрос на вкус и наличност.

14 май 2016

Зебра чийзкейк

 

Красив, мек и въздушен десерт, с който ще впечатлите своето семейство или гости. Прави се сравнително лесно, макар че се изцапват значително количество купи, но и това си струва! А сега ме извинете, но отивам да си хапна парченце чийзкейк! :)

13 май 2016

Свинско с прясно зеле


Свинското със зеле е едно класическо и обичано от всички ястие. Независимо дали се приготвя с прясно, или с кисело зеле, вкусът е неустоим. Аз го правя в тенджера под налягане - така месото става изключително крехко, а зелето направо се топи в устата. 

11 май 2016

Картофена салата по кипърски


Още една превъзходна картофена салата по рецепта на Джейми Оливър. Покрай него комбинацията с картофи и каперси ми стана любима. Опитайте тази салата - сигурна съм, че ще останете очаровани от вкуса й!

09 май 2016

Телешко варено в тенджера под налягане


Телешкото варено е любимата ми супа, от която мога да ям купичка след купичка - до пръсване. Идеална е и с хрян, и с лют червен пипер, и с люти чушки. Абе, супата си е просто идеална!

07 май 2016

Спагети със свинско


Чудесно ястие с вкусен сос. Това е един по-лек вариант на класическия сос Алфредо, който се прави с пармезан, масло и сметана. За да бъде по-диетичен, го приготвих с пилешки бульон и кисело мляко. Резултатът е един ефирен сос, който се съчетава чудесно с пастата и свинското месо.

06 май 2016

Ягодова торта без печене


Днес моят любим Георги има имен ден и реших да го изненадам с тази красива и вкусна торта. Прави се лесно, не изисква печене и след 4 часа е готова за атака.

04 май 2016

Пилешко филе в опушен сос



Пилешко филе в опушен сос е едно невероятно вкусно ястие. С много зеленчуци, чудесен сос и сочно месо. Пушеният червен пипер вече може да се намери във всички по-големи супермаркети, така че непременно го опитайте!

02 май 2016

Карамелен сладкиш с праскови и козунак


Ако са ви останали козунаци след Великден и са вече твърде сухи, за да стават за ядене, не се чудете какво да ги правите. Представям ви един разкошен карамелен сладкиш, който правя вече 20 години.