31 март 2016

Картофи по испански



Това ястие е подходящо както за вегетарианци, така и за гарнитура към месно основно, както беше в моя случай. Картофите стават невероятно меки, със златиста коричка и наситен лимонов вкус. Опитайте ги!

28 март 2016

Спагети Aglio e Olio с маслини


Много обичам богатите ястия, с много продукти и наситен вкус. Изненадата ми беше голяма, когато за първи път опитах спагетите Али Оли /Aglio e Olio/ - толкова малко продукти, а толкова завършен вкус. Тази паста ми стана любима и я приготвям много често. Надявам се и вие да я включите в списъка ви с любими рецепти.

Оригиналната рецепта е със спагети, зехтин и чесън. Почитателите на лютото добавят и червени люти чушлета. Аз пък сложих ситни парченца маслини.

26 март 2016

Сандвич с контрафиле и прошуто



Напоследък ми се хапват много сандвичи, поради което гледам основно такива рецепти. Днес се спрях на това чудесно предложение на шеф Манчев - минисалтинбока, поднесена върху хляб или казано по друг начин - сандвич със свинско контрафиле, обвито с прошуто.

25 март 2016

23 март 2016

Thai chicken tacos



Много вкусна и бърза рецепта, която се приготвя за по-малко от 30 минути. Заради т.нар. "арабски питки" е нещо средно между дюнер и такос, но мисля, че такосът надделява като вкус, поради което и кръстих рецептата по този начин. Толкова беше вкусно, че рискувахме и пръстите си да отхапем заедно с маринованото пилешко и ароматните зеленчуци :)

22 март 2016

Сочни печени кюфтенца


Признавам си, изобщо не съм фен на кюфтетата. Тази рецепта обаче е нещо съвсем друго - получиха се невероятно вкусни и сочни печени кюфтета, които трябва задължително да опитате. И не пропускайте никоя от подправките - вкусът е наистина страхотен!

20 март 2016

Казан диби /Kazandibi/


Този невероятно красив десерт видях в блога на Люси и моментално реших, че ще го направя. Като за първи опит бих казала, че стана /вкусът си е вкус, там няма какво да коментирам/. Изобщо не се получи като красотата на Люси, но следващия път ще се доближа с една малка крачка до нейната съвършена визия, няма как да е иначе. 
По оригинал сладкишът се поръсва обилно с канела. Аз си мисля, че и с какао ще върви страхотно, а и без нищо няма да го върна :)


19 март 2016

Минипици с кашкавал и бекон


Поредният страхотен сандвич, който няма да искате да свършва. Меко хлебче, бекон, чушки, разтичащ се кашкавал и свежи домати. Непременно опитайте тези сандвичи - приготвянето им не отнема много време, а похапването ще ви донесе истинска наслада!

17 март 2016

Крехки пържоли с лесна марината


Маринатата за тези свински пържоли я знам от Иван Звездев. Когато ми каза какво е сложил в свинското месо, с което ни нагости, се изненадах - от една страна, беше много лесно, а от друга страна, тези продукти така добре се вписваха в месото, че изобщо не можех да позная какво съдържа въпросната марината, докато си хапвах от пържолите. Уверявам ви, пробвате ли рецептата, ще останете много доволни!

16 март 2016

Пролетна салата


Нищо, че все още не е пролет. Този така любим сезон може бързо и лесно да дойде в къщи с тази чудесна салата. Всички продукти ги има и през зимата, така че се захващайте с приготвянето й!

15 март 2016

Картофена салата с праз и кисело зеле


Опитах тази наглед странна салата в Разлог и се влюбих в нея. Наистина на пръв поглед продуктите не са особено подходящи един за друг /поне на мен така ми се стори на първо четене/, но след като я опитах, комбинацията се оказа повече от отлична. Така че при завръщането ми в София реших да я направя отново и да я представя и на вас.

14 март 2016

13 март 2016

Карамелена баница с юфка



Това е един от любимите ми десерти, съчетаващ в себе си баницата и крем карамела. По оригиналната рецепта количеството захар за този десерт е 500 г и още 200 за карамелизиране, но всеки може да я намали според вкуса си, както направих и аз. 

11 март 2016

Супа от свински джолан


Много апетитна зимна супа, която се поднася със ситно нарязан чесън и оцет. Заради начина на сервиране напомня леко на шкембе чорбата, но е приготвена със свински джолан. Ако варите месото в тенджера под налягане, след час джоланът ще се отделя от кокала и ще е като масълце. Опитайте тази чудесна супа!

10 март 2016

Печени пилешки крилца


Много вкусни пилешки крилца, за които не е необходимо време за предварителна подготовка. Режете, мажете с марината и печете. А след това си отхапвате пръстите - толкова са вкусни :)

08 март 2016

Брауни с пълнеж от течен шоколад





Много, ама много, ама много вкусен десерт! Не стига, че браунито само по себе си е чудесно, а като го допълним с разтичащ се шоколад, става просто неустоим. 

07 март 2016

Свински пържоли с лук и картофи


Много приятна рецепта, при която няма нужда от нож - месото става изключително крехко. А картофите и лукът са толкова апетитни, че без малко да забравя, че имам и пържола в чинията.


04 март 2016

Френски тарт "Татен"






















Прекрасен десерт, топящ се в устата! Ябълки, бутер тесто, карамел и сладолед. Какво по-прекрасно от това?

Рецептата е на Иван Манчев от книгата на Лидл "Манчев срещу Шишков". 


03 март 2016

Лимонови пилешки бутчета






Много вкусно ястие, което се приготвя изключително лесно. Пилето става много крехко и ароматно, а получилият се сос е просто вълшебен!


02 март 2016

Лесна бисквитена торта



Бисквитената торта е един от най-приятните и бързи за приготвяне десерти. Единственото нещо, което отнема повечко време, е варенето на крема. В тази торта обаче дори и той липсва, което прави десертът още по-лесен и бърз.