29 януари 2016

Печен омлет

 


Доста неща се осмелявам да готвя и мога да кажа, че повечето неща ми се получават. Две неща обаче винаги ми се опират - омлета и палачинките. Затова много се зарадвах, когато видях тази рецепта в един американски сайт. Тук няма два изхода от ситуацията и няма вариант от омлет да се получат бъркани яйца. Опитайте тази пухкава и невероятно ароматна рецепта за печен омлет!

28 януари 2016

Скариди на тиган


Скаридите са нещо, което мога да ям буквално всеки ден. Най-често си ги приготвям по този начин, но възнамерявам да науча още поне 100, за да не ми омръзват никога прекрасните скариди :)

27 януари 2016

Зеленчуков разкош с пармезан


 

Това ястие първо ме впечатли с визията си. Невероятна палитра от цветове, която се запазва и след изпичане на ястието.
След като го опитах, останах очарована и от вкуса му. Той е превъзходен, като зеленчуците чудесно се съчетават и с пармезана, и с мащерката.

26 януари 2016

Брауни с бели череши




Разкошен сладкиш с хрупкава коричка и мека сърцевина. Сладкото от бели череши придава допълнителен разкош на десерта, но спокойно можете да го замените с друго сладко или изобщо да го пропуснете.

24 януари 2016

21 януари 2016

Пухкави хлебчета за 30 минути



Брашно, мая, масло и мляко – това е всичко, което ви трябва, за да направите тези меки и пухкави хлебчета! И то само за половин час! Толкова е лесно, а резултатът - толкова ароматен!

19 януари 2016

Запеканка с картофи, праз и сирене


Обичам запеканките - те са бързи и много вкусни. Днес направих ревизия на наличните продукти в къщи и така се роди тази запеканка.

18 януари 2016

Брускети с маслинова паста и пармезан


Брускетите са чудесна идея както за бързо похапване, така и за посрещане на гости. Изглеждат добре, апетитни са и могат да бъдат много разнообразни.
Единственото задължително условие е да имате хлебче /франзела/, зехтин и чесън. Оттам нататък на ход сте вие и вашата фантазия.

17 януари 2016

Бавно печени пилешки бутчета с картофи


Чудесна рецепта за бавно печени пилешки бутчета и тънки резени картофи. Розмаринът и чесънът придават изключителен аромат на това ястие, а коричката на пилето е повече от разкошна!

16 януари 2016

Тутманик на бохча

Не знам дали е успехът на начинаещия, но първият тутманик в живота ми се получи превъзходно. Тестото е толкова меко и пухкаво, че се работи чудесно с него.
Ако си падате по тестените изделия, непременно опитайте този тутманик на бохча.

15 януари 2016

14 януари 2016

Бърз и икономичен шоколадов сладкиш


Сладкишът беше хит в интернет преди две години. Вече не помня колко пъти съм го правила, защото резултатът е наистина чудесен.
Добрата новина е, че може да се спретне винаги, когато шоколадовият глад ви призове изненадващо. Продуктите са абсолютно базови и трябва да имате наистина лош късмет някой от тях да липсва в момента в шкафа ви :)

13 януари 2016

Пиле с лимон и зеленчуци


Много вкусна рецепта с наситен вкус. Приготвено в глинения съд, пилето става крехко, а зеленчуците се топят в устата. Заредете се с търпение, защото му трябва повечко време за приготвяне, но крайният резултат е впечатляващ.

12 януари 2016

11 януари 2016

Мини тарталети с ванилов крем


Това е първият ми опит в приготвянето на мини тарталети. Бях на едно новогодишно парти и там ни поднесоха тарталетки с ягоди и разкошен крем. Зарекох се, че и аз ще се пробвам да ги направя.
Разбира се, визуално нямат нищо общо с тези от партито, но... Първи опит ми е все пак. Сега ще ви споделя как точно приготвих тези сладки хапки.

10 януари 2016

Брускети с домати и маслини



Брускетите са чудесна идея както за бързо похапване, така и за посрещане на гости. Изглеждат добре, апетитни са и могат да бъдат много разнообразни.
Единственото задължително условие е да имате хлебче /франзела/, зехтин и чесън. Оттам нататък на ход сте вие и вашата фантазия.
Днес ще ви представя най-стандартната рецепта за брускети - с домати и маслини.

09 януари 2016

Най-вкусната пилешка супа


Казват, че пилешката супа е най-доброто лекарство срещу простуда. Така и не мога да проумея защо е така, ама пък знам, че твърдението е вярно.
Също така знам, че неслучайно една от любимите ми поредици с истории се казва "Пилешка супа за душата" - няма по-прекрасно нещо от топлата пилешка супа и тя наистина докосва сетивата ти.
Днес ще ви представя моя вариант за тази супа, която аз правя с праз лук и съм дълбоко убедена, че това променя коренно вкуса й. Към по-добро, разбира се :)

08 януари 2016

Печените картофки на Джейми Оливър


Много вкусна рецепта за картофи, които са хрупкави отвън и мекички отвътре. Приятна комбинация на подправки, а самата рецепта е доста лесна за изпълнение. Непременно я опитайте!


07 януари 2016

Лава кейк





Не се сещам за друг десерт, който да е толкова любим на моите приятели. Мине се някакво време и ми се примолват да ги поканя на лава кейк /шоколадова лава, шоколадово моальо или както го наричате вие/.
Днес ще ви покажа всички стъпки по приготвянето на този невероятен десерт. Добрата новина е, че сместа може да си я направите, когато имате свободно време. Формичките се слагат във фризера, а щом гостите дойдат, просто вадите и печете.
Пробвала съм няколко варианта за лава кейк, но този, който днес ще ви представя, е без грешка!


06 януари 2016

Френска селска торта със сладко от боровинки



Преди няколко месеца опитах една безумно вкусна френска селска торта. Сладкарницата не беше нищо особено, мястото и то, но това парче торта ми се е запечатало в съзнанието.
Ето че дойде времето да се пробвам и аз. Признавам, докато четох рецептата, не се уплаших, но самото правене е леко трудно и мудно. Но пък след като я опитахме на следващия ден... Усилията определено си струват. Незнайно как ни останаха две парчета и за по-следващия ден - и тогава е вкусна, да знаете!

05 януари 2016

Студено мезе за вино


Тооолкова е вкусно това мезе, че съм сигурност няма да остана само с това приготвяне! След над два часа печене във фурната става изключително крехко, а подправките, в които се овалва, му подхождат повече от много :)

04 януари 2016

Руло "Стефани"

Това е една лесна за изпълнение и обичана рецепта. Не мисля че ще добавя нещо ново към вече познатите ви продукти и стъпки, но пък защо да не споделя и аз как правя това любимо ястие :)

03 януари 2016

Домашен топъл шоколад



Неделя е. Няма по-подходящо време за топъл шоколад от днешния ден. Приготвя се много лесно и няма да ви се иска да свършва.
Общо взето зимата е идеална ако имате меко одеяло и топъл шоколад.

02 януари 2016

Пиле върху сол


Това е една изключително лесна, направо семпла рецепта, която обаче е невероятно вкусна. Пиле върху сол - правила съм го десетки пъти и няма случай, в който месото да е пресолено, недоизпечено или да остане за следващия ден.

01 януари 2016

Празнична погача



Разкошна питка, която е не само красива, но и изключително мека. Направо си стана като памук. Наслада за очите и небцето, чудесна за специални поводи! Мога да продължавам с хвалбите до утре, затова по-добре да спра :)