18 декември 2016

Шведски джинджифилови бисквити Pepparkakor


Имам огромното удоволствие да ви представя тези шведски бисквити, наречени Pepparkakor. Могат спокойно да се казват и крекери, тъй като са тънки и хрупкави. Освен това са и много пикантни, което ги прави просто превъзходни.
В Швеция се сервират се кафе, чай, вино или - забележете! - синьо сирене.


Необходимите продукти


250 г брашно
70 г краве масло на стайна температура
200 г кристална захар (50 г мед)
100 г кафява захар Демерара или Мусковадо
1 1/2 ч.л. смлян карамфил
1 с.л. канела на прах
1 с.л. смлян джинджифил
1 1/2 ч.л. смлян кардамон
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/4 ч.л. черен пипер
60 мл вода


За глазурата

1 белтък
1 ч.л. лимонов сок
220 г пудра захар


Начин на приготвяне

Пресейте брашното, заедно със содата и всички подправки.



Разбийте мекото масло, заедно с бялата и кафявата захар, докато се получи светла пухкава смес. 



Налейте водата и добавете на части брашното с подправките.



Омесете твърдо тесто.



Разделете тестото на 4 равни части и го опаковайте в стреч фолио. Поставете го в хладилника за 1 нощ.


Загрейте фурната на 190 градуса. 

Вземете първото тесто и го разточете върху набрашнена повърхност на тънък лист. Изрежете фигурки и ги прехвърлете в тава, покрита с хартия за печене. 



Изпечете бисквитките за около 5-6 минути. Извадете ги от фурната и ги оставете да се охладят напълно. 



Ако искате да ги декорирате, разбийте леко белтъка. Добавете пудрата захар и лимоновия сок.


Прехвърлете сместа в шприц и декорирайте бисквитките. След като глазурата изсъхне, ги съхранявайте в плътно затворена метална кутия.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 






Няма коментари:

Публикуване на коментар