14 декември 2016

Паста с песто и кедрови ядки


Много пъти простите ястия са в пъти по-вкусни от засуканите гозби с прекалено много продукти. Този случай е именно такъв. Четири основни продукта - паста, кедрови ядки, пармезан и песто от босилек, а резултатът... По-добре ги опитайте!

Необходимите продукти

1/2 пакет паста по избор (аз ползвах лингуини)
50 г кедрови ядки
2 с.л. готово песто от босилек
3 скилидки чесън
2-3 с.л. настърган пармезан
1-2 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

пармезан за поръсване



Начин на приготвяне

Сварете пастата според указанията на опаковката. Отцедете спагетите (запазете си 1 ч.ч. от течносттта) и ги измийте със студена вода. 



В сух тиган запечете кедровите ядки, докато станат златисти. 



Прехвърлете ги в купичка.



В същия тиган налейте зехтина. Добавете нарязаните на ситно скилидки чесън, пестото и пармезана. Поръсете със сол и черен пипер на вкус, налейте отделена вода (1-2 черпака) и разбъркайте. 



След 1-2 минути добавете кедровите ядки,



прехвърлете пастата и разбъркайте много добре.


Поднесете спагетите, като във всяка порция сложите допълнително настърган пармезан.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 









Няма коментари:

Публикуване на коментар